torsdag 9 januari 2014

Snabba pastan



I vardagen har man ofta inte så mycket tid över för matlagning. Pasta är oslagbart när man vill ha något lättlagat och gott. Den här pastarätten med färsk pasta med ricotta och spenat, knaperstekt bacon, ruccola, tomater och parmesan är suverän en vardagkväll. Stek baconen i ugnen så sköter de sig själva och det slipper bli så osigt! Toppa gärna pastan med lite rostade pinjenötter.

 

Färsk pasta med bacon, tomat och ruccolasallad 4 pers

2 paket färsk pasta med spenat och ricottaost
Knaperstekt bacon i ugn

1 ask cocktailtomater

2 nävar ruccolasallad

2 paket bacon

Riven parmesan

Rostade pinjenötter

Olivolja

Salt & peppar

 

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg upp baconskivorna på plåten. Stek baconet i ugnen tills de har blivit knaperstekta, ca 15 min. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skär tomaterna i skivor och skölj ruccolan. Häll av pastan och ringla över rikligt med olivolja, salta och peppra. Bryt baconet i bitar och blanda försiktigt ihop alla ingredienser. Toppa med parmesan och pinjenötter.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar