I vardagen har man ofta inte så mycket tid över för
matlagning. Pasta är oslagbart när man vill ha något lättlagat och gott. Den
här pastarätten med färsk pasta med ricotta och spenat, knaperstekt bacon,
ruccola, tomater och parmesan är suverän en vardagkväll. Stek baconen i ugnen
så sköter de sig själva och det slipper bli så osigt! Toppa gärna pastan med
lite rostade pinjenötter.
Färsk pasta med bacon, tomat och ruccolasallad 4 pers
2 paket färsk pasta med spenat och ricottaost
Knaperstekt bacon i ugn |
1 ask cocktailtomater
2 nävar ruccolasallad
2 paket bacon
Riven parmesan
Rostade pinjenötter
Olivolja
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper och
lägg upp baconskivorna på plåten. Stek baconet i ugnen tills de har blivit
knaperstekta, ca 15 min. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skär
tomaterna i skivor och skölj ruccolan. Häll av pastan och ringla över rikligt
med olivolja, salta och peppra. Bryt baconet i bitar och blanda försiktigt ihop
alla ingredienser. Toppa med parmesan och pinjenötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar