torsdag 8 januari 2015

Pasta basta!


God, enkel pasta där huvudingredienserna är bacon, fetaost, oliver, kapris och tomater, både soltorkade och färska. Den här typen av råvaror som håller länge finns alltid i min kyl, perfekt till en pasta eller varför inte till en sallad. Till denna lilla anrättning passar ett glas rödtjut bra, Smart Dog från Portugal för 79 kr är ett perfekt alternativ.

Pasta med bacon, fetaost & tomater 4 pers
2 pkt bacon, strimlat
1 pkt fetaost
1/2 gul lök, hackad
2 klyftor vitlök
5 st soltorkade tomater, strimlade
4 tomater skurna i bitar
olivolja
1 dl sojabönor
1/2 tsk chiliflakes eller 1 färsk finhackad chili
1 dl oliver, gärna Taggiasca
1 dl vitt vin
2 msk kapris
salt & peppar
500 g spagetti

Hetta upp en stekpanna och fräs baconet i lite olja. Efter en stund häll i löken och vitlöken och fräs dem mjuka tillsammans med baconet. Häll i tomaterna och slå på vinet och en skvätt extra olivolja och låt såsen stå och sjuda på svag värme tills tomaterna har kokat sönder, ca 15 min. Koka under tiden spagettin enligt anvisningen på paketet. Tillsätt oliver, kapris och sojabönor till såsen. Blanda såsen med spagettin och smula i halva paketet av fetaosten, toppa pastan med andra halvan av fetaosten och strö över chilin. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar