lördag 3 januari 2015

Vacker middag i en panna



Nu när det är mycket helgdagar där festligheterna och läckerheterna avlöser varandra så känns det rätt skönt att laga nått nyttigt, gott och framförallt något som sköter sig helt självt! Nästintill iaf.. Helgrillad kyckling med fänkål, brysselkål, polkabetor, sparris och en parmesankräm gick hem här hemma!

Helgrillad kyckling med fänkål, brysselkål, polkabetor och sparris 4 pers
1 stor kyckling (1,5 kg)
1 knippe sparris
12 brysselkål
4 polkabetor
2 fänkålstånd
2 dl vitt vin
4 dl kycklingbuljong
salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingen på två halvor. Halvera brysselkålen och dela betorna i fyra kvartar. Ta bort roten på fänkålen och dela den i fyra kvartar, spar fänkålsdillen och använd den. Lägg i grönsakerna i botten på en stor plåt/form med kanter. Slå på vinet och buljongen, krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen på grönsakerna och krydda den rikligt med salt och peppar. Sätt in formen i ugnen och stek kycklingen tills den har en innertemp på 65-70 grader. Blanda runt grönsakerna då och då och ös kycklingen med buljongen. Lägg i sparrisen mot slutet.
Parmesankräm
1 burk creme fraich
1 dl riven parmesan
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/2 citron skal och saft
salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienser och servera till kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar