onsdag 17 december 2014

Hugos korvstroganoff

Lite svinn får man räkna med!
Korvstroganoff, barnfamiljernas nationalrätt och absolut inget undantag i den här familjen. Hugo är gärna med och hackar och rör i grytorna, speciellt vid denna rätt som han kan laga själv. Här kommer vårt recept där vi väljer en falukorv med hög kötthalt samt olika färger med paprikastrimlor, riset färgar vi gult med gurkmeja.

Korvstroganoff 4 pers
500 g Delifalukorv
1 gul lök hackad
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1 tsk paprika pulver
3 msk tomatpuré
5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

4 dl ris
1/2 tsk gurkmeja

Skär falukorven i strimlor, hacka löken och strimla paprikan. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och börja med att steka löken så den blir mjuk. Lägg i korven, paprikan och paprika pulvret tillsammans med löken och bryn allt tillsammans i ett par minuter. Tillsätt tomatpurén och slå på grädden. Låt puttra och koka ihop i ca 10-15 min. Krydda, men var försiktig med saltet då korven ger mycket sälta. Koka riset enligt anvisningarna på paketet, tillsätt gurkmejan tillsammans med riset.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar