onsdag 10 december 2014
Värmande köttfärs & böngryta med majschips
Bra middagstips för hela familjen som kan göras helt vegetarisk om man önskar, tillsätt en extra burk med bönor istället för köttfärsen! Det är gott att toppa grytan med en klick gräddfil och riven ost.
Köttfärs & böngryta 4 pers
köttfärs 500 g
krossade tomater 2 burkar
blandade bönor 1 burk
gul lök 1 st
vitlöksklyftor 3 st
morot 1 stor
tomatpuré 1 msk
chilipeppar 2 tsk
salt 2 tsk
svartpeppar
limesaft av 1 lime
koriander 1 kruka
Tillbehör
majschips
gräddfil
riven ost
Hacka löken och vitlöken fint. Skär moroten i mindre bitar. Fräs köttfärsen på hög värme så den bryner och blir genomstekt i en stor stekpanna eller gryta. Tillsätt grönsakerna och krydderna till köttfärsen och stek dem mjuka. Tillsätt tomatpurén och låt den steka med innan du tillsätter krossade tomater. Låt köttfärsgrytan stå och sjuda i ca 15 min. Häll i bönor och saften av en lime och låt de koka med i ett par minuter. Tillsätt koriandern precis innan servering. Toppa varje tallrik med tillbehören, först osten så den får smälta över grytan, klicka på gräddfilen och ät grytan med majschipsen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar