Vad ska man säga, vilken högsommardag det har varit idag.
Strålande sol, vindstilla och ca 27 grader och det är endast den 10 maj,
otroligt underbart! Silluncher och sommar hör ihop, gärna med en liten nubbe
till
J.
Min stora favorit är matjesill med klassiska tillbehör såsom rödlök, gräslök,
ägg, gräddfil och brynt smör. Denna enkla lilla anrättning fick inleda årets
första sillunch! Jordgubbar, vaniljglass och grädde toppat med kaksmulor
passade bra efteråt!
Matjesill De Luxe 4
pers
4 st
hela matjesfiléer
4 hårdkokta ägg
1 rödlök
1 knippe gräslök
100 g
brynt smör
250 g
gräddfil
Häll upp gräddfilen i ett melittafilter och lägg det i ett
durkslag för att rinna av vätska. Lägg upp en hel matjesfilé på samma tallrik
som den ska serveras på. Koka äggen hårda ca 8 min och spola dem kalla. Skala
äggen och separera vitan från gulan och hacka respektive fint. Finhacka löken
och gräslöken. Bryn smöret gyllene i en kastrull. Lägg på löken, äggvita och
äggulan i ett randigt mönster så att det täcker hela filén. Häll på smöret och
sprinkla över gräslöken. Klicka till sist ut gräddfilen runt om på tallriken.
Färska jordgubbar,
vaniljglass, grädde och kaksmulor
1 liter
färska jordgubbar
500 g
vaniljglass
2 dl
lättvispad grädde
200 g
kaksmulor av tex mördegskakor el. Maryland Cookies
Skölj och snoppa jordgubbarna. Mortla kakorna till smulor.
Vispa grädden lätt. Varva alla ingredienser i portionsformar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar