Den här thaiinspirerade fiskgryta är fullspäckad med nyttigheter, vackra färger och goda smaker. Jag använde mig av lax, men man kan använda sig av torsk, sej eller nån annan fisk. Gott med mycket olika grönsaker som får behålla sin krispighet. Knepet är att inte överkoka, vissa av grönsakerna strimlar jag råa och vänder ner precis i slutet.
Fiskgryta med röd curry 4 pers
1 broccolistånd
2 morötter
½ purjolök
5 skogschampinjoner
1 näve sockerärtor
3 vitlöksklyftor
½ röd paprika
1 burk kokosmjölk
1 fiskbuljongtärning
2 msk fisksås
2 msk röd currypasta
1 röd chilipeppar
Olja till stekning
Börja med att sätta på riset och koka det enligt
anvisningarna på paketet. Skala vitlöken och ingefäran, hacka det fint. Skala
morötterna och skär dem i tunna skivor. Skölj champinjonerna och skär upp dem i
skivor. Hetta upp en stekpanna med olja i. Stek ingefära, vitlök, champinjoner
och morötter så de får lite stekyta. Slå på vattnet och smula över
fiskbuljongen. Tillsätt röd curry, kokosmjölk och fisksås. Skär upp de andra
grönsakerna medan buljongen med morötterna står och sjuder. Skär broccolin i
små buketter och strimla purjolöken och sockerärtorna fint. Skär fisken i 3x3
cm kuber. Finhacka den röda chilipepparn. Häll i fisken i buljongen och låt den
sjuda på låg värme i ca 5 min. Vänd försiktigt ner paprika och broccoli i
fiskgrytan. Låt grönsakerna sjuda med ett par minuter, går de längre mister de
sin krispighet och tappar färg. Häll upp grytan i djupa tallrikar. Toppa med
strimlad purjolök, sockerärta och chilipeppar. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar