söndag 2 februari 2014

Söndagspasta




Idag har det varit en söndag full med aktiviteter och socialt umgänge. Inte mycket tid över för en riktig söndagsmiddag, med andra ord. Det fick bli en snabblagad pasta med riktigt mycket gott i. Återigen medelhavsinspirerande smaker som kapris, kronärtskocka, haloumiost, vitlök och tomat. Vi toppade pastan med grillad kycklinglårfilé.  

 
Pasta med kyckling, tomater, oliver, kapris, haloumiost och kronärtskocka

4 pers

8 kycklinglårfiléer

1 ask cocktailtomater

3 vitlöksklyftor

2 dl vitt vin

4 kronärtskockshjärtan

2 msk kapris

1 pkt haloumi

1 dl gröna och svarta oliver

1 pkt papardellepasta (ca 500 g)

Finhackad persilja

Salt & peppar

Olja till stekning

Stek kycklingen i en grillpanna, låt den gå klar i ugnen på 200 grader i ca 7 min. Hacka vitlöken fint och skär tomaterna i två delar. Skär kronärtskockorna i kvartar. Hetta upp en stekpanna med olja i. Tillsätt tomaterna och vitlöken och stek dem under omrörning ett par minuter. Tillsätt vinet och låt det sjuda med tomaterna på låg värme. Tillsätt oliver, kapris och kronärtskockorna och låt det puttra tillsammans med tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Skär upp haloumiosten i skivor. Hetta upp en grillpanna och grilla haloumin på båda sidor. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet. När pastan är klar, häll i den i pannan med tomatsåsen. Tillsätt kyckling, haloumiosten och sprinkla persiljan över.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar