Idag har det varit en söndag full med aktiviteter och
socialt umgänge. Inte mycket tid över för en riktig söndagsmiddag, med andra
ord. Det fick bli en snabblagad pasta med riktigt mycket gott i. Återigen
medelhavsinspirerande smaker som kapris, kronärtskocka, haloumiost, vitlök och
tomat. Vi toppade pastan med grillad kycklinglårfilé.
4 pers
8 kycklinglårfiléer
1 ask cocktailtomater
3 vitlöksklyftor
4 kronärtskockshjärtan
2 msk kapris
1 pkt haloumi
1 pkt papardellepasta (ca 500 g )
Finhackad persilja
Salt & peppar
Olja till stekning
Stek kycklingen i en grillpanna, låt den gå klar i ugnen på
200 grader i ca 7 min. Hacka vitlöken fint och skär tomaterna i två delar. Skär
kronärtskockorna i kvartar. Hetta upp en stekpanna med olja i. Tillsätt
tomaterna och vitlöken och stek dem under omrörning ett par minuter. Tillsätt
vinet och låt det sjuda med tomaterna på låg värme. Tillsätt oliver, kapris och
kronärtskockorna och låt det puttra tillsammans med tomaterna. Smaka av med
salt och peppar. Skär upp haloumiosten i skivor. Hetta upp en grillpanna och
grilla haloumin på båda sidor. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet. När
pastan är klar, häll i den i pannan med tomatsåsen. Tillsätt kyckling,
haloumiosten och sprinkla persiljan över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar