onsdag 29 januari 2014

Broccolisoppa med baconströssel och grönmögelostkräm


 
Frossa i broccoli som är en av våra mest näringsrika grönsaker. Fullproppad med antioxidanter, vitaminer, den kan till och med motverka cancer! Inte nog med att broccoli är nyttigt, den är otroligt bildskön med sina fina mörkgröna blomsterklasar. Helt klart en användbar grönsak som kan ätas rå, i sallader, wokade och inte minst i soppa. Här kommer ett lätt recept på broccolisoppa med baconströssel och grönmögelostkräm.

 
Broccolisoppa 4 pers

500 g fryst broccoli

2 potatisar av mjölig sort

1 l vatten

3 hönsbuljongtärningar

1 dl vitt vin

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 dl standardgrädde

Salt & peppar

1 pkt färdighackad bacon

Olja till stekning

Hacka löken och vitlöken fint. Skala potatisen och skär den i små tärningar. Bryn potatisen och löken i olja i en stor kastrull så löken blir mjuk, den ska inte få färg. Slå på vinet och låt det koka in. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna i kastrullen och koka upp. Koka potatisen mjuk, ca 15 min. Häll i broccolin och låt den koka i ca 4 min, tills den är mjuk. Se upp med att koka broccolin för länge då den tappar sin fina färg! Mixa soppan och tillsätt grädden, smaka av med salt och peppar. Stek baconet medan soppan kokar. Häll upp soppan i en djup tallrik, klicka på grönmögelostkrämen och sprinkla baconströsslet över soppan.

 
Grönmögelostkräm

1 pkt Kvibille grönmögelost

1 burk Creme fraich

Mixa ihop ingredienserna till en slät kräm.

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar