Frossa i broccoli som är en av våra mest näringsrika
grönsaker. Fullproppad med antioxidanter, vitaminer, den kan till och med
motverka cancer! Inte nog med att broccoli är nyttigt, den är otroligt bildskön
med sina fina mörkgröna blomsterklasar. Helt klart en användbar grönsak som kan
ätas rå, i sallader, wokade och inte minst i soppa. Här kommer ett lätt recept
på broccolisoppa med baconströssel och grönmögelostkräm.
2 potatisar av mjölig sort
3 hönsbuljongtärningar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Salt & peppar
1 pkt färdighackad bacon
Olja till stekning
Hacka löken och vitlöken fint. Skala potatisen och skär den
i små tärningar. Bryn potatisen och löken i olja i en stor kastrull så löken
blir mjuk, den ska inte få färg. Slå på vinet och låt det koka in. Häll på
vatten och lägg i buljongtärningarna i kastrullen och koka upp. Koka potatisen
mjuk, ca 15 min. Häll i broccolin och låt den koka i ca 4 min, tills den är
mjuk. Se upp med att koka broccolin för länge då den tappar sin fina färg! Mixa
soppan och tillsätt grädden, smaka av med salt och peppar. Stek baconet medan
soppan kokar. Häll upp soppan i en djup tallrik, klicka på grönmögelostkrämen och sprinkla baconströsslet över soppan.
1 pkt Kvibille grönmögelost
1 burk Creme fraich
Mixa ihop ingredienserna till en slät kräm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar