torsdag 9 januari 2014

Mjölk och laktosfri husmanskost


I min familj har vi en mjölkallergiker så jag brukar laga mat på "havregrädde" som ersätter grädde. Jag måste säga att resultatet blir förvånande bra och gott. Jag ersätter de mesta med Oatly matlagningsgrädde såsom korvstroganoff, gräddsås och grytor. I de här pannbiffarna använder jag Oatly matlagningsgrädde och steker dem i olja så de blir helt mjölkfria. Servera kokt potatis till.

Pannbiffar 8 pers

1000 g nötfärs

2 ägg

½ dl ströbröd

2 ½ dl oatly matlagnings”grädde”

1 msk salt

2 msk flytande kalvfond

1 tsk svartpeppar

Smör eller olja till stekning

 

3 stora rödlökar

1 nypa socker

Salt
 

 
Sätt ugnen på 200 grader. Blötlägg ströbrödet med oatly matlagningsgrädde och låt stå att dra i ca 10 min. Knäck äggen i en stor bunke (helst matlagningsassistent) och lägg i köttfärsen, salt, peppar, kalvfonden och ströbrödsblandningen. Blanda ihop allt snabbt till en slät massa. Forma köttfärsblandningen till 8 st pannbiffar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor och lägg upp dem i en ugnsfast form. Häll i lite vatten i pannan och lös upp stekytan så det blir en sky, häll skyn över pannbiffarna och ställ in dem i ugnen i ca 10 min. Skiva löken tunt. Stek löken på medelvärme och tillsätt sockret och lite salt. Servera löken med pannbiffen och skyn, samt kokt potatis.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar