Ikväll har jag varit ensam med två trettonåringar. Jag
förstod naturligtvis att de inte ville hänga med mig… men mat ska de ju ha i
alla fall och om jag lagar något riktigt gott så får jag tillfälle att få lite
tid med dessa sköna killar. Vad sysselsätter sig tonårskillar med nuförtiden?
Svaret är spel, såklart! Fifa 13 har gått varmt i ett dygn nu, men jag fick
faktiskt vara med på en grej, smälla smällare och små fyrverkerier. Eller
rättare sagt de fick inte smälla smällare om jag inte var med…
Parmesan & vitlöksbröd
Köttfärsragu med spagetti
Choklad & banan milkshake
Jag vill ha mycket tomater, basilika och oregano i min
köttfärsragu, och för att få den riktigt mustig så har jag lite rödvin i och så
får den stå och puttra länge, länge.
Köttfärsragu 4 pers
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 burkar krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
1 morot
1 msk torkad oregano
1 kruka färsk basilika
Salt och peppar
Olja till stekning
Hacka grönsakerna fint och fräs dem i en stekpanna på
medelvärme i ca 3 min. Häll över grönsakerna i en stor gryta. Fräs köttfärsen
så den blir genomstekt och får stekyta. Tillsätt köttfärsen, tomatpurén och
vinet till grönsakerna. Låt stå och puttra så vinet kokar in blandningen.
Tillsätt buljong och krossade tomater till köttfärsblandningen. Låt stå och
puttra i minst en timme gärna två. Tillsätt hackad basilika och oreganon mot
slutet. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta, gärna spagetti.
Parmesan & vitlöksbröd
1 baguette
2 vitlöksklyftor
2 msk finriven parmesan
½ tsk salt
2 msk finhackad persilja
Sätt ugnen på 200
g . Pressa vitlöken i en bunke och blanda ihop med övriga
ingredienser. Skär brödet i skivor och bred på smöret. Strö på lite parmesan.
Gratinera i ugnen i ca 10 min (tills de får lite färg).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar