torsdag 2 januari 2014

Kyckling till middag?


Vardagen har satt igång och det är återigen dags för lite bra lättlagade middagstips. Här kommer ett som går hyfsat snabbt och enkelt att dra ihop efter jobbet, gott är det också! Varsogoda, BBQ kyckling med rostade rotfrukter, hummus och tomat & avokadosallad.

BBQ kyckling 4 pers

4 kycklingfiléer

BBQ sås

Salt o peppar

Olja att steka i

Hetta upp en stekpanna med olja i. Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Bryn dem gyllenbruna i stekpannan och lägg upp dem i en ugnsfast form. Pensla kycklingen på båda sidor med bbq såsen. Låt dem gå färdigt i ugnen i ca 10-15 min.

Hummus

1 burk konserverade kikärtor

1 citron, saften

1 msk tahini

1 vitlöksklyfta, pressad

½ dl olivolja

1 tsk sesamolja

1 msk rostade sesamfrön

Ev vatten

Häll kikärtorna i ett durkslag och spola av dem i kallt vatten. Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa blandningen slät, den kan behövas spädas med vatten om den blir för tjock och stabbig. Häll upp hummusen i en skål och strö över de rostade sesamfröna.

Rostade rotfrukter

6 tvättade potatisar

2 morötter

2 palsternackor

8 vitlöksklyftor

Olja

Salt

Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötterna och palsternackan, jag behåller skalet på potatisen. Skär rotfrukterna i lika stora bitar och lägg dem och vitlöksklyftorna (med skalet) på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta, blanda runt så att oljan täcker. Låt dem gå i ugnen i ca 35 min.
 

Tomat & avokadosallad

1 tomat eller 6 cocktailtomater

1 avokado

½ liten rödlök

Olivolja

Salt o peppar

Ta bort skalet och kärnan på avokadon. Skär tomaten och löken i skivor. Lägg upp allt på ett uppläggningsfat och ringla över lite olivolja, salta och peppra.

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar