Vardagen har satt igång och det är återigen
dags för lite bra lättlagade middagstips. Här kommer ett som går hyfsat snabbt
och enkelt att dra ihop efter jobbet, gott är det också! Varsogoda, BBQ
kyckling med rostade rotfrukter, hummus och tomat & avokadosallad.
BBQ kyckling 4 pers
4 kycklingfiléer
BBQ sås
Salt o peppar
Olja att steka i
Hetta upp en stekpanna med olja i. Sätt ugnen
på 200 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Bryn dem
gyllenbruna i stekpannan och lägg upp dem i en ugnsfast form. Pensla kycklingen
på båda sidor med bbq såsen. Låt dem gå färdigt i ugnen i ca 10-15 min.
Hummus
1 burk konserverade kikärtor
1 citron, saften
1 msk tahini
1 vitlöksklyfta, pressad
½ dl olivolja
1 tsk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
Ev vatten
Häll kikärtorna i ett durkslag och spola av dem
i kallt vatten. Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa blandningen slät,
den kan behövas spädas med vatten om den blir för tjock och stabbig. Häll upp
hummusen i en skål och strö över de rostade sesamfröna.
Rostade rotfrukter
6 tvättade potatisar
2 morötter
2 palsternackor
8 vitlöksklyftor
Olja
Salt
Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötterna och
palsternackan, jag behåller skalet på potatisen. Skär rotfrukterna i lika stora
bitar och lägg dem och vitlöksklyftorna (med skalet) på en plåt med
bakplåtspapper. Ringla över olja och salta, blanda runt så att oljan täcker. Låt
dem gå i ugnen i ca 35 min.
Tomat & avokadosallad
1 tomat eller 6 cocktailtomater
1 avokado
½ liten rödlök
Olivolja
Salt o peppar
Ta bort skalet och kärnan på avokadon. Skär
tomaten och löken i skivor. Lägg upp allt på ett uppläggningsfat och ringla
över lite olivolja, salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar