Chicken Satay, en asiatisk favorit som består av marinerade
kycklinspett med jordnötsås. Såsen är en snabbvariant, och man måste inte göra
kycklingspett, det går bra att steka kycklingen som den är, om man vill att det
ska gå snabbare!
6 tsk honung
6 msk soja
3 tsk sesamolja
2 tsk mald koriander
2 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 liten gul lök
Olja till stekning
1 ½ dl jordnötssmör med hackade jordnötter
3 msk soja
3 msk sweet chilisås
1 ½ dl kokosmjölk
1 gurka
1 halv rödlök
4 msk risvinäger
1 tsk salt
0,5 dl vatten
3 msk socker
Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna. Skär gurkan i tunna halvmånar och lägg i en bunke. Skär löken i båtar och lägg i bunken med gurkan. Blanda i resten av ingredienserna och blanda tills sockret löser sig. Låt dra en stund.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar