tisdag 28 januari 2014

Krispig kycklingschnitzel


Kycklingschnitzel med pommes och min hemgjorda curryremoulad är kanske inte det nyttigaste middagstipset men jag lovar att hela middags sällskapet, stor som liten, kommer att gå ifrån bordet med ett leende på läpparna. Föra att få en riktigt frasig yta på kycklingen är det mycket smör och olja i pannan som gäller samt att man dubbelpanerar dvs. att man vänder först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd.

 
Kycklingen 4 pers

4 kycklingfiléer

2 ägg

2 dl mjöl

2 dl ströbröd

Salt & peppar

Olja

Smör

Sätt på ugnen och tillaga pommesen enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingfiléerna så det blir två tunna filéer. Häll upp ströbröd och mjöl på två olika tallrikar. Vispa upp ägget i en skål. Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Vänd en filé i taget, först i mjölet så det täcker hela kycklingen, doppa sedan filén i ägget, avsluta med att vända filén i ströbrödet så det täcker hela kycklingfilén. Hetta upp en stekpanna och lägg i en rejäl klick smör och en skvätt olja. Bryn kycklingen gyllene på båda sidor, ca 5 min vardera.
 
 
 

Curryremouladsås

1 dl finhackad pickles

2 msk finhackad kapris

½ finhackad gul lök

1 msk curry

1 dl majonnäs (Hellmans)

½ dl Creme Fraich

Salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar