Kycklingschnitzel med pommes och min hemgjorda curryremoulad
är kanske inte det nyttigaste middagstipset men jag lovar att hela middags sällskapet,
stor som liten, kommer att gå ifrån bordet med ett leende på läpparna. Föra att
få en riktigt frasig yta på kycklingen är det mycket smör och olja i pannan som
gäller samt att man dubbelpanerar dvs. att man vänder först i mjöl, sedan i ägg
och slutligen i ströbröd.
4 kycklingfiléer
2 ägg
Salt & peppar
Olja
Smör
Sätt på ugnen och tillaga pommesen enligt anvisningarna på
förpackningen. Skär kycklingfiléerna så det blir två tunna filéer. Häll upp
ströbröd och mjöl på två olika tallrikar. Vispa upp ägget i en skål. Salta och
peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Vänd en filé i taget, först i mjölet så
det täcker hela kycklingen, doppa sedan filén i ägget, avsluta med att vända
filén i ströbrödet så det täcker hela kycklingfilén. Hetta upp en stekpanna och
lägg i en rejäl klick smör och en skvätt olja. Bryn kycklingen gyllene på båda
sidor, ca 5 min vardera.
Curryremouladsås
2 msk finhackad kapris
½ finhackad
gul lök
1 msk curry
½ dl Creme
Fraich
Salt och peppar
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och
peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar