Baka småkakor är inget jag brukar göra. Men det finns en
liten kaka som är helt galet god och passar perfekt till en kopp te eller en
snabb espresso. Sandkakor, små knapriga men ändå som smälter i munnen, gjorda
på brynt smör som ger en nötig och smörkolaliknande smak. Det går bra att frysa in och plocka fram en liten stund innan man ska äta dem. Det bästa med de här
kakorna är att jag alltid får sällskap när det är dags att rulla dem…
Sandkakor ca 45
st
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4-4 ½ dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn smöret gyllenbrunt, men inte
så det blir bränt. Häll upp det smälta smöret i en stor bunke och låt kallna.
Tillsätt socker, bakpulver och vaniljsockret och blanda ihop till en smet.
Arbeta sist in mjölet försiktigt. Forma små ägg, ungefär 1 tsk stora, och lägg
upp på en plåt med bakplåtspapper. Skär med en vass kniv ett snitt i varje
kaka. Innan du sätter in plåten i ugnen, sänk värmen till 175 grader. Grädda
kakorna i ca 10-15 min, de ska inte få så mkt färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar