måndag 20 januari 2014

Gulaschsoppa


 
Gulaschsoppa är ett måste så fort vintern gör sig påmind. Efter en dag i skidbacken eller en dag på isen så värmer och mättar den här matiga soppan fint. Det är gott med finhackad paprika och en klick gräddfil på soppan vid servering.

Gulaschsoppa 4 pers

600 g högrev eller fransyska, fint tärnat

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 röd paprika

1 grön paprika

4 potatisar

1 ½ msk paprikapulver

1 tsk mald kummin

1 tsk chilipeppar

2 st buljongtärningar mörk oxfond

1 liter vatten

3 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater

1 citron, saften

Salt & peppar

Gräddfil till servering

Finhackad paprika till servering

Citronzest till servering

Skär köttet i 1x1 cm tärningar. Hetta upp en stekpanna med olja i och bryn köttet så det får färg, salta köttet mot slutet. Häll över köttet i en stor gryta. Hacka, löken och paprikorna fint och pressa vitlöksklyftorna. Stek lök, vitlök och paprika på medelvärme. Tillsätt kummin, chilipeppar och paprikapulvret till grönsakerna och låt fräsa med. Häll över grönsakshacket till grytan med köttet i. Hetta upp grytan och tillsätt mörk oxfond, vatten, tomatpuré, krossade tomater och citronsaft. Koka upp och låt soppan stå och småkoka i 1-2 timmar, tills köttet är mört. Servera soppan med gräddfil och sprinkla lite finhackad paprika och citronzest över soppan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar