Gulaschsoppa är ett måste så fort vintern gör sig påmind.
Efter en dag i skidbacken eller en dag på isen så värmer och mättar den här matiga
soppan fint. Det är gott med finhackad paprika och en klick gräddfil på soppan vid servering.
Gulaschsoppa 4 pers
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
4 potatisar
1 ½ msk paprikapulver
1 tsk mald kummin
1 tsk chilipeppar
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 citron, saften
Salt & peppar
Gräddfil till servering
Finhackad paprika till servering
Citronzest till servering
Skär köttet i 1x1 cm tärningar. Hetta upp en stekpanna med
olja i och bryn köttet så det får färg, salta köttet mot slutet. Häll över
köttet i en stor gryta. Hacka, löken och paprikorna fint och pressa
vitlöksklyftorna. Stek lök, vitlök och paprika på medelvärme. Tillsätt kummin,
chilipeppar och paprikapulvret till grönsakerna och låt fräsa med. Häll över
grönsakshacket till grytan med köttet i. Hetta upp grytan och tillsätt mörk
oxfond, vatten, tomatpuré, krossade tomater och citronsaft. Koka upp och låt
soppan stå och småkoka i 1-2 timmar, tills köttet är mört. Servera soppan med
gräddfil och sprinkla lite finhackad paprika och citronzest över soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar