Det var inte en sådan dag när man hoppade ur sängen och
skulle försöka hinna med så mycket som möjligt. Det hade varit en intensiv
vecka med jobb, hämtning och lämningar på dagis, sportaktiviteter, en make på
resande fot och som sedan avslutades med en jobb Kick Off! Egentligen ingen
ovanlig vecka i vår familj, men en riktig partykväll är man inte bortskämd med
nuförtiden. Rätt sliten vaknade jag i morse (eller snarare fm) och kände att
jag var sugen på en riktigt god frukost med rostat bröd, goda pålägg och en
stor kaffe med varm mjölk. Ingen var hemma, bra då kan jag kanske läsa
tidningen ifred. Väl nere i köket så inser jag att vi har precis ingenting i
vårt kylskåp, ingen mjölk, inga pålägg förutom en gammal ostkant och rostbrödet
som alltid finns i frysen var också slut. Ok, Cola kunde jag faktiskt tänka mig
just nu, det måste vi ha hemma. Det närmsta i dryckesväg som fanns var en
avslagen gammal Troccadero med två cl kvar i från något gammalt fredagsmys. Jag
ger upp! Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig för kylskåpet var
ganska tomt redan på fredagsmorgonen innan jag gick hemifrån. Kylskåpet var
tack och lov inte helt tomt, det fanns lite ägg, lite överbliven sallad från någan av veckans middagar och tomater så jag gjorde en
omelett med tomater och med den gamla ostkanten. Som dryck denna morgon gjorde
jag en kopp te med en limeskiva i, rena rama hälsofrukosten men som ändå kunde
möta mina ”dagen efter” behov. Perfekt!
3 ägg
2 msk vatten
10 små tomater
Några skivor ost
Salt och peppar
Olja att steka i
Knäck äggen i en bunke och häll i vattnet. Vispa upp äggen
lätt tillsammans med salt och peppar. Häll smeten i en varm panna med rikligt
med olja i. Rör med en gaffel i den stelnade smeten så att lös smet hela tiden
kan rinna ner mot botten. När omeletten är klar skall den vara krämig på ytan
och ha släppt i kanterna. Lägg på osten så den smälter, lägg sist på tomaterna
och stjälp sedan upp omeletten dubbelvikt på en tallrik.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar