Det är nästan att man behöver någon typ av varningstext
inledningsvis på receptet. Den skulle lyda ungefär såhär: Den här chokladkakan
är omöjlig att motstå, är starkt beroendeframkallande och kan ge en illusion av
lycka eller euforiskt tillstånd. Den effekten hade den på mig iaf! Inte
konstigt med en supersaftig kaka med små chrunchiga bitar av mörk choklad,
toppad med en len och inte alltför söt frosting gjord på mascarponeost som är
smaksatt med ett blåbärspulver. Blåbärspulvret fick jag i ”gå bort” present för
ett tag sen, bra tips till matintresserade vänner! Tack Angelica för ”pulvret”,
utan det hade jag aldrig fått inspirationen till den här kakan!
11/2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Smält smöret och blanda det med mjölken. Låt det bli
fingervarmt. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver,
kakao, och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten vartannat med mjölkblandningen.
Tillsätt den hackade chokladen. Häll
smeten i en smörad och bröad form. Grädda kakan på 175 grader i ca 30 min. Låt
kakan kallna innan frostingen breds på.
2 msk blåbärspulver ( går bra att mixa ½ dl färska blåbär
också..)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar