tisdag 23 april 2013

Chokladdröm med blåbärsfrosting




Det är nästan att man behöver någon typ av varningstext inledningsvis på receptet. Den skulle lyda ungefär såhär: Den här chokladkakan är omöjlig att motstå, är starkt beroendeframkallande och kan ge en illusion av lycka eller euforiskt tillstånd. Den effekten hade den på mig iaf! Inte konstigt med en supersaftig kaka med små chrunchiga bitar av mörk choklad, toppad med en len och inte alltför söt frosting gjord på mascarponeost som är smaksatt med ett blåbärspulver. Blåbärspulvret fick jag i ”gå bort” present för ett tag sen, bra tips till matintresserade vänner! Tack Angelica för ”pulvret”, utan det hade jag aldrig fått inspirationen till den här kakan!

 
Chokladkaka

125 g smör

11/2 dl mjölk

2 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao

1 msk vaniljsocker

100 g hackad mörk choklad

Smält smöret och blanda det med mjölken. Låt det bli fingervarmt. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten vartannat med mjölkblandningen. Tillsätt den hackade chokladen.  Häll smeten i en smörad och bröad form. Grädda kakan på 175 grader i ca 30 min. Låt kakan kallna innan frostingen breds på.


 
Blåbärsfrosting med Mascarponeost

125 g mascarpone

100 g mjukt smör

3 dl florsocker

2 msk blåbärspulver ( går bra att mixa ½ dl färska blåbär också..)

 Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet. Bred över frostingen på den avsvalnade chokladkakan.
 


 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar