tisdag 26 november 2013

Lättlagad lunch


Idag blir det Frittata som är en Italiensk bondomelett. Perfekt helglunch när man vill svänga ihop något snabbt. Det som är bra med den här rätten är att den är lättlagad och man ”tager lite vad man haver” i kylen. Jag kör på en vegetarisk variant med getost, paprika, oliver, tomat, spenat och rödlök.

 
Frittata 4 pers
8 ägg
1,5 dl mjölk
150 g getost
1 paprika
1 tomat
2 nävar färsk spenat
½ rödlök
½ dl oliver
1 tsk salt
Svartpeppar
Olivolja till stekning

Knäck äggen och lägg dem i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa ihop till en smet. Tillsätt salt, peppar och spenat i äggsmeten. Skär grönsakerna i önskad storlek. Hetta upp en stekpanna (som tål att stå i ugn) rikligt med olivolja. Häll i smeten och lägg på osten och grönsakerna. När blandningen börjar sätta sig i kanterna av pannan, ställ in den i ugnen på 160 grader i cirka 20-30 minuter. Servera med en grönsallad eller bara som den är.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar