Då var det dags igen för försäljning av lussebröd i Lidingö
centrum där pengarna går till 7 A´s klasskassa. Kom och köp, vi står 1:a advent! Herregud vad snabbt ett år går, det
känns som det inte var längesedan vi gjorde saffransbutterkakorna som vi bakade
till förra gången. (Se recept på dem på bloggen, dec 2012) I år har vi inte samma tid, utan vi bakar lättlagade,
knapriga biscottis som passar utmärkt till glöggen! Vi gör två olika sorter, en
med smak av saffran och mandel och en kryddigare variant med hasselnötter. De
håller sig hela julen och passar också bra som gå bort present. Paketera dem i
en cellofanpåse med ett fint band runt eller i en snygg glasburk.
Grundrecept ca
30
st
100 g
smör
2 ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl
vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Saffransbiscotti med mandel
1 av sats av grundreceptet
1 g
saffran
1 ½ dl sötmandel
Julkryddiga biscotti med hasselnötter
1 sats av grundreceptet
1 ½ tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
½ tsk nejlika
1 dl
hasselnötter
Smält smöret. Blanda ihop alla torra ingredienser i en
bunke. Blanda samman det smälta smöret och äggen i en bunke. Vänd ner de torra
ingredienserna i bunken. Forma degen i tre längder och lägg dem på en plåt med
bakplåtspapper. Grädda längderna i 25 min på 175 grader. Ta ut längderna och
skär dem i skivor. Sänk temperaturen till 125 grader och fortsätt grädda
skorporna i ca 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar