Då var det snart torsdag igen! Det här är en god, värmande och
fräsch soppa med smaker av ingefära, lime, spiskummin, gurkmeja, koriander och
chilipeppar. Soppan är vegetarisk men ger en bra mättnadskänsla av linserna och
rotfrukterna. Naanbrödet är gott till och är lätt att baka, tar lite tid bara
men eftersom soppan är busenkel att göra så kan man lägga ner lite tid på
brödet istället! Servera soppan med en ordentlig klick turkisk yoghurt till.
Linssoppa 4 pers
1 burk krossade tomater1 frp färdigkokta linser från Zeta
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 stor morot
1 stor potatis
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk gurkmeja
½ tsk chilipeppar
2 tärningar grönsaksbuljong
Saften av en lime
Salt
Olja att steka i
Skär löken, moroten och potatisen i mindre bitar. Hacka vitlöken och ingefäran mycket fint. Hetta upp en kastrull med olja. Bryn grönsakerna och kryddorna tillsammans ca 3 minuter på medelvärme. Häll i tomaterna, vattnet, limejuicen o buljongtärningarna. Koka soppan på medelvärme tills rotfrukterna är mjuka.
Naanbröd 8st
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 ägg
4 tsk smält smör
1 ¼ dl yoghurt
Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt ett vispat ägg, smöret och yoghurten. Häll i mjölk lite i taget, sammanlagt
Kul att du har fortsatt! såg länken på facebook! fattar inte hur du har tid att laga så fin mat dock, själv gör jag sällan 3 rätters...men det är inspirerande!
SvaraRaderaps tänkte göra biff rydberg i helgen. ska man steka oxfilé i smör eller olja? eller både och? och har du tips på vilken typ av vin som passar till?
ps2 hur är det med armen? ds
/Anna Essén
Hej Anna!! Kul att du kollar in bloggen:-)! Jag har fått nytändning, har inte riktigt hunnit med på senaste. Rydberg är en riktig klassiker! Jag steker i både smör och olja, smöret ger ju en så god smak. Jag har ett superbra vintips till det, Prado Rey från Ribera del Duero i Spanien, 89:- (ska finnas i ordinarie sortiment..) Vi hörs! Kram ,Ps Armen är bra:-)
Radera