Det passar bra med något mustigt och värmande så här års så
jag spinner vidare på Indientemat och gjorde en Bombay-Curry. En maffig gryta,
sprängfylld med smaker och som serverades tillsammans med knallgul bulgur,
mandelspån och färsk koriander. Det blev ett litet glas vin till, Casal di Serra, gjord på druvan verdicchio som passade förvånande bra till. En prisvärd Italienare från Marche för 79 kr som funkar
bra som husvin här hemma.
Bombay-Curry
4 tsk olja2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
1 grön chilipepparfrukt, hackade
4 tsk riven färsk ingefära
1 ½ tsk mald gurkmeja
1 tsk mald spiskummin
4 tsk mald koriander
1 tsk chilipulver
2 tsk salt
1 burk krossade tomater
2 ½ dl kokosmjölk
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja
1 kruka färsk koriander
mandelspån
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar