Superduper enkla fisksoppan, perfekt som torsdagssoppa eller
varför inte på helgen. Den är klar och tomatbaserad med rotfrukter och fänkål.
Jag gör en ”fuskaioli” och toppar soppan vid servering med crostinisarna som blev över häromdagen.
Fisksoppa 4 pers
2 morötter
2 palsternackor
4 potatisar
1 fänkålsstånd
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk cocktailtomater (konserverade)
Salt peppar
Olja till stekning
Gärna lite blandade örter som dill, persilja
Skala rotfrukterna och skär dem i bitar (så de blir enkla
att äta). Hacka löken, vitlöken och fänkålen. Hetta upp en stor kastrull med
olja. Fräs grönsakerna i ca 2 min, tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med en
liten stund. Tillsätt vinet och låt det koka in i grönsakshacket. Slå på
buljongen och cocktailtomaterna och låt soppan sjuda i ca 20 min. Skär fisken i tärningar medan soppan kokar. Salta och peppra fisken och tillsätt den till soppan när det återstår 7 min kvar av koktiden.
1 1/2 dl Hellmans majonäs
½ dl creme fraich
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Blanda ihop majonäs och creme fraich. Pressa i vitlöken, salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar