onsdag 11 december 2013

Galet goda lussebullar


 
De här lussebullarna är galet goda! Med en vaniljsmörkräm i blir de riktigt saftiga, här gäller endast riktigt smör inget margarin eller liknande. Jag använder mig av min superduper lussedeg, receptet finns i min blogg från december 2012. Smörkrämen kommer här.

Smörkräm ca 40 bullar, 1 sats deg

150 g smör

½ dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 ägg

Pärlsocker till garnering


Låt smöret bli rumstempererat. Rör i flor och vaniljsockret och häll i smeten i en spritspåse.

Efter degen har jäst en gång i 40 min, forma degen till 40 små släta bullar. Gör ett hål i mitten med fingrarna. Spritsa i smöret i bullarna, ca 1 ½ tsk i varje. Låt jäsa igen i 30 min. Vispa upp ägget och pensla bullarna, strö på pärlsocker. Grädda bullarna i 210 grader i ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar