De här lussebullarna är galet goda! Med en vaniljsmörkräm i
blir de riktigt saftiga, här gäller endast riktigt smör inget margarin eller liknande. Jag använder mig av min superduper lussedeg,
receptet finns i min blogg från december 2012. Smörkrämen kommer här.
Smörkräm ca 40 bullar, 1 sats deg
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Pärlsocker till garnering
Låt smöret bli rumstempererat. Rör i flor och vaniljsockret
och häll i smeten i en spritspåse.
Efter degen har jäst en gång i 40 min, forma degen till 40 små släta
bullar. Gör ett hål i mitten med fingrarna. Spritsa i smöret i bullarna, ca 1 ½
tsk i varje. Låt jäsa igen i 30 min. Vispa upp ägget och pensla bullarna, strö på
pärlsocker. Grädda bullarna i 210 grader i ca 10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar