Så var det torsdag igen och vi försöker att hålla på
traditionen med soppa. En krämig champinjonsoppa står på menyn. Jag använder
mig av både skogschampinjoner och ”vanliga”. Det är gott att smörsteka några
champinjoner att tillsätta i soppan.
Champinjonsoppa 4 pers
10 stora champinjoner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Smör till stekning
Skölj champinjonerna så smutsen försvinner. Skär champinjonerna
i mindre bitar (spara 5 st
till serveringen). Hacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp en kastrull med
smör i och fräs champinjonerna och lökhacket, inte så det får färg. Tillsätt
vinet och låt det koka in i svampen. Häll på buljong och grädde. Låt stå och
puttra ca 15 min. Under tiden soppan står och puttrar så smörstek den
resterande svampen på ganska hög värme, gott om den får lite stekyta. Mixa
soppan slät och servera med den smörstekta svampen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar