Quesadillas
4 pers4 tortillabröd
100 g riven lagrad hårdost
100 g rökt skinka
8 coctailtomater
olja till stekning
Fördela ingredienserna på två tortillabröd och lägg de resterande bröden på. Stek bröden i en stekpanna på båda sidor. De är klara när de börjar få färg och när osten börjar smälta. Servera dem varma.
Chicken Cashew
4 pers400 g kyckling
1 rödlök
1 broccolihuvud
1 morot
1 gul paprika
1 röd paprika
0,5 dl cashewnötter
3 vitlöksklyftor
1 msk farinsocker
3 msk limejuice
3 msk fisksås
4 msk sweetchili
1/2 kruka koriander
3 msk rapsolja
1 tsk chiliflakes
Strimla kycklingen och hacka vitlöken fint. Skär grönsakerna i bitar. Hetta upp oljan i en wokpanna och stek nötterna så de får färg. Ta bort nötterna och lägg i vitlöken, chiliflaksen, farinsocker och kycklingen, woka i ca 3 min. Häll i resten av ingrediensera och woka tills grönsakerna är färdiga men fortfarande krispiga. Servera med jasminris och gurksallad
Gurksallad
1 gurka1 halv rödlök
4 msk risvinäger
1 tsk salt
0,5 dl vatten
3 msk socker
Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna.Skär gurkan i tunna halvmånar och lägg i en bunke. Skär löken i båtar och lägg i bunken med gurkan. Blanda i resten av ingredienserna och blanda tills sockret löser sig. Låt dra en stund.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar