onsdag 8 augusti 2012

Favorit från Thailand

Idag blev det Chicken Cashew som är en stor favorit här hemma. Till den serverades jasminris och en sötsyrlig gurksallad. Den givna drycken till blev den thailändska ölen Singha. Som försnacks gjorde vi quesadillas med lagrad hårdost, rökt skinka, basilika och coctailtomater.

Quesadillas

4 pers
4 tortillabröd
100 g riven lagrad hårdost
100 g rökt skinka
8 coctailtomater
olja till stekning

Fördela ingredienserna på två tortillabröd och lägg de resterande bröden på. Stek bröden i en stekpanna på båda sidor. De är klara när de börjar få färg och när osten börjar smälta. Servera dem varma.

Chicken Cashew

4 pers
400 g kyckling
1 rödlök
1 broccolihuvud
1 morot
1 gul paprika
1 röd paprika
0,5 dl cashewnötter
3 vitlöksklyftor
1 msk farinsocker
3 msk limejuice
3 msk fisksås
4 msk sweetchili
1/2 kruka koriander
3 msk rapsolja
1 tsk chiliflakes

Strimla kycklingen och hacka vitlöken fint. Skär grönsakerna i bitar. Hetta upp oljan i en wokpanna och stek nötterna så de får färg. Ta bort nötterna och lägg i vitlöken, chiliflaksen, farinsocker och kycklingen, woka i ca 3 min. Häll i resten av ingrediensera och woka tills grönsakerna är färdiga men fortfarande krispiga. Servera med jasminris och gurksallad

Gurksallad

1 gurka
1 halv rödlök
4 msk risvinäger
1 tsk salt
0,5 dl vatten
3 msk socker

Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna.Skär gurkan i tunna halvmånar och lägg i en bunke. Skär löken i båtar och lägg i bunken med gurkan. Blanda i resten av ingredienserna och blanda tills sockret löser sig. Låt dra en stund.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar