söndag 12 augusti 2012

Solgul kyckling

Igår var vi på stort kalas som höll på inpå småtimmarna så den här enkla, snabba och goda currykycklingen med torrostade jordnötter blev ett klockrent val idag! Grytan är värmande men inte het och blir därför också barnens favorit.


Currykyckling

4 pers
400 g kycklingfilé
1 gul lök
1 gul paprika
1 röd paprika
1 morot
2 klyftor vitlök
5 dl matlagningsgrädde
3 tsk curry
1 tsk gurkmeja
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk limejuice
salt
peppar
koriander
1/2 dl torrostade jordnötter

Hacka löken, vitlöken och skär kycklingen i strimlor. Hetta upp en panna med olja i och bryn löken tillsammans med kycklingen, curryn och gurkmejan. Skär upp de andra grönsakerna och fräs med kycklingen. Häll i matlagningsgrädden, kycklingfonden, limejuicen. Puttra på låg värme i ca 5 min och smaka av med salt och peppar. Tillsätt koriander precis innan servering och strö över nötterna. Servera med ris eller bulgur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar