fredag 17 augusti 2012

Härliga fredag!



Första jobbveckan efter semestern är över och det behöver man fira med lite extra lyxig mat och dryck. På menyn stod grillad oxfilé med kantarellsås, rostad potatis och tomat & löksallad med en riktigt god balsamvinäger. I glaset en god Amarone från producenten Tommasi vilket blev en riktig match in heaven! Maffig mat som fyller sin funktion gör att både förrätt och efterrätt blir överflödigt. Gott med en bit riktigt bra choklad till kaffet dock...


Grillad oxfilé med kantarellsås, rostad potatis och tomat & löksallad


4 pers
800 g oxfilé
olja
salt
peppar

Skär filén i 4 lika stora bitar och pensla på olja, salta och peppra. Grilla köttet efter önskvärd stekgrad.

Kantarellsås
500 g rensade kantareller
3 dl vispgrädde
1/2 gul lök
salt
peppar

Hacka löken och fräs den tillsammans med kantarellerna tills de får lite färg. Slå på grädden och låt såsen puttra tills den blir krämig. Smaka av med salt och peppar.

Toamat & löksallad

400 g cocktailomater
1/2 lök
2 msk bra balsamvinäger
3 msk olja
salt
peppar
2 msk hackad persilja

Skär tomaterna och blanda i de övriga ingredienserna.

Mums tycker Hugo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar