Variant på tonfisk!
Härligt goda tonfisk, perfekt att lägga på grillen eller halstra i en stekpanna med en god sallad till. De här olika tonfisksalladerna passar perfekt till lunch och avnjöts under härliga dagar hemma.
Rosépeppargrillad tonfiskfilé
4 pers
500 g tonfisk
4 msk rosépeppar
salt
salt
4 kokta ägg
2 avokado
1/2 huvud Romansallad
1/2 huvud Krispsallad1 rödlök
Dressing
3 msk rödvinsvinäger1 dl god olja
1 msk fransk senap
1 msk hackad kapris
1/2 pressad vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Mortla rosépepparn fint och panera tonfiskbitarna runt om med pepparn och salta fisken på båda sidorna. Koka äggen så att gulan fortfarande är krämig, ca 4-5 min. Skölj grönsakerna och skär upp och blanda dem till en sallad. Skala äggen och dela dem. Halstra tonfisken i en stekpanna med olja på hög värme, ca 1 min per sida. Tonfisken ska ha en röd kärna.
Skär upp fisken i tunna skivor och lägg på salladen tillsammans med äggen.
Blanda vinäger, senap, kapris, salt och svartpeppar. Häll i oljan lite i taget under vispning så att dressingen får en krämig konsistens
Asiatisk tonfisksallad
4 pers
500 g tonfisk
Marinad
3 vitlöksklyftor
halv kruka koriander
2 lime - saften
1/2 dl rapsolja
1 tsk chiliflakes
3 msk fisksås
Sallad
400 g blandad sallad
1 röd paprika
1/2 gurka
4 salladslökar
2 avokados
Dressing
2 msk fisksås2 msk limejuice
1/2 dl olja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar