onsdag 1 augusti 2012

Smaker som jag tycker om!

 Variant på tonfisk!

Härligt goda tonfisk, perfekt att lägga på grillen eller halstra i en stekpanna med en god sallad till. De här olika tonfisksalladerna passar perfekt till lunch och avnjöts under härliga dagar hemma.
 


 

Rosépeppargrillad tonfiskfilé

4 pers
500 g tonfisk
4 msk rosépeppar
salt
4 kokta ägg
2 avokado
1/2 huvud Romansallad
1/2 huvud Krispsallad1 rödlök

Dressing

3 msk rödvinsvinäger
1 dl god olja
1 msk fransk senap
1 msk hackad kapris
1/2 pressad vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar

Mortla rosépepparn fint och panera tonfiskbitarna runt om med pepparn och salta fisken på båda sidorna. Koka äggen så att gulan fortfarande är krämig, ca 4-5 min. Skölj grönsakerna och skär upp och blanda dem till en sallad. Skala äggen och dela dem. Halstra tonfisken i en stekpanna med olja på hög värme, ca 1 min per sida. Tonfisken ska ha en röd kärna.
Skär upp fisken i tunna skivor och lägg på salladen tillsammans med äggen.

Blanda vinäger, senap, kapris, salt och svartpeppar. Häll i oljan lite i taget under vispning så att dressingen får en krämig konsistens

Asiatisk tonfisksallad

4 pers
500 g tonfisk

Marinad

3 vitlöksklyftor
halv kruka koriander
2 lime - saften
1/2 dl rapsolja
1 tsk chiliflakes
3 msk fisksås

Sallad

400 g blandad sallad
1 röd paprika
1/2 gurka
4 salladslökar
2 avokados

Dressing

2 msk fisksås
2 msk limejuice
1/2 dl olja



 




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar